Cerv točka

OBVEŠČAMO

CERV PROJEKTNA AKADEMIJA 2024

Po izredno uspešni izvedbi v začetku leta 2023, se vrača CERV projektna akademija. Delavnice so namenjene pridobivanju veščin, ki jih potrebujemo za uspešno oddajo projektov na programu CERV. Z udeležbo boste pridobili znanja in veščine za razvoj idej v projektne predloge, finančno načrtovanje ter vključevanje načela enakosti med spoli v projekte. 

Udeležba na delavnicah je brezplačna, udeležite pa se lahko tako posameznih delavnic, kot tudi celotne projektne akademije. Tokratno projektno akademijo sestavljajo: 

Načelo enakosti spolov – pot do dodatnih točk

Kljub temu, da je načelo enakosti spolov pomembna horizontalna prioriteta tako programa CERV, kot drugih evropskih programov in skladov, kot so program Horizon in transnacionalni ter čezmejni Interreg programi, na CERV točki opažamo, da številni projekti še vedno izgubljajo točke zaradi slabega poznavanja področja.

Kaj pomeni načelo enakosti spolov? Zakaj je načelo enakosti spolov pomembno vključevati v projekte, tudi take, ki na prvi pogled nimajo vpliva na to področje? Kako razmišljati o načelu enakosti spolov? Kako načrtovati aktivnosti, da bomo upoštevali načelo enakosti spolov?

Odgovore bomo iskali na interaktivni praktični delavnici, v četrtek, 25. januarja 2024, ob 10. uri, v Kranju, v živo, v Kovačnici – BSC Kranj (Poštna ulica 4). 

Na delavnici bomo s pomočjo primerov spoznali osnovne pojme in skupaj razmišljali o načinih, kako v projektne predloge učinkovito vključiti enakost spolov. 

Število mest je omejeno.

Prijavite se TUKAJ

Vsebinsko in finančno načrtovanje projekta  

Projektno in finančno načrtovanje sestavlja sklop 4 delavnic, ki jih navajamo spodaj. Sodelujete lahko na posameznih ali vseh delavnicah – označite v spodnji prijavnici. 

  • Od ideje do projektnega predloga (spletna delavnica)

Na delavnici se bomo pogovarjali o tem, kako idejo spremeniti v projektni predlog. Pa tudi o pomenu evropskih strategij in razpisnih prioritet, o učinkovitem partnerstvu, trajnosti, evropski razsežnosti in drugih področjih, ki jih moramo upoštevati pri oblikovanju projektnega predloga. 

Delavnica, ki jo bo vodila Nena Bibica, vodja nacionalne kontaktne točke CERV, bo 6. februarja 2024, od 10.00 do 13.00, na spletni platformi ZOOM.    

  • Kako oblikovati projektni proračun (spletna delavnica)

Delavnica bo namenjena spoznavanju finančnega načrtovanja projekta. Spoznali bomo razlike med pavšalnimi zneski (lump-sum), realnimi stroški in stroških na enoto, govorili bomo o dvojnem financiranju, o kategorijah stroškov in drugih ključnih vidikih finančnega načrtovanja. 

V nadaljevanju bomo teorijo, ki smo jo spoznali v prvem delu delavnice, izkusili v praksi. Skupaj bomo pripravili osnutek finančnega načrta za nekaj pilotnih aktivnosti.

Delavnica, ki jo bo vodila Veronika Vodlan, projektna svetovalka na CNVOS in avtorica treh priročnikov o fundraisingu, bo 7. februarja 2024, od 10.00 do 13.00, na spletni plaftormi ZOOM.

  • Pisanje projektnega predloga v praksi 

Novost CERV projektne akademije 2024 je interaktivna praktična delavnica, namenjena poglabljanju pridobljenega znanja. Skupaj bomo oblikovali nekaj projektnih predlogov in se pogovarjali o izzivih in rešitvah, ki nam olajšajo pisanje projektne prijave. 

Organizirali bomo dve praktični delavnici in sicer, 13. februarja 2024 v Kopru in 14. februarja 2024 v Mariboru. Točne lokacije sporočimo naknadno. 

Število mest je omejeno.

Na celoten sklop delavnic (tako v celoti kot tudi posamezne delavnice) Vsebinsko in finančno načrtovanje se prijavite TUKAJ