Cerv točka

za prijavitelje

NEKAJ KORISTNIH NASVETOV

Imate idejo, ki bo postala CERV projektni predlog? Za vas smo pripravili nekaj nasvetov.

1. Razpisna dokumentacija

Pomembno je, da razpisno dokumentacijo preberete v celoti. Razpisna dokumentacija vsakega CERV razpisa je dosegljiva na spletni platformi Funding & tender. Poleg samega razpisa (call document), je priporočljivo, da preberete še Vzorec pogodbe o dodelitvi sredstev (Model Grant Agreement) in standardizirano prijavnico (Standard proposal template).

2. Funding & tenders portal

Prijava projekta v celoti poteka preko spletnega portala Funding & Tenders, zato je pomembno, da portal poznate in zagotovite, da je vaša organizacija ob prijavi ustrezno registrirana.
Za uspešno uporabo portala svetujemo uporabo EU Funding & Tenders Online Manual.

Pomagate pa si lahko tudi s posnetki webinarjev, ki so objavljeni na kanalu youtube.

Funding and tender portal za začetnike: https://www.youtube.com/watch?v=YPhw5SR4C5M
Kako na portalu imenovati LEAR: https://www.youtube.com/watch?v=fJbzxpbCfAA
Kako na portalu imenovati Legal in Financial Singatory: https://www.youtube.com/watch?v=vMI5fRUmUAk&list=PLvpwIjZTs-LgyTdyN3Es14eLeCBrB7hyf&index=2
Kako pridobiti PIC številko: https://www.youtube.com/watch?v=fp86eFuo1Z0

3. Partnerstvo

Učinkovito in ustrezno partnerstvo je ključnega pomena za uspešno prijavo in kasnejšo uspešno izvedbo projekta. Pri oblikovanju partnerstva bodite pozorni, da zagotovite zahteve razpisa, tako glede sestave števila partnerjev in njihovega izvora, ter da vsak izmed partnerjev izpolnjuje zahteve glede upravičenosti. Vse informacije glede omenjenih zahtev najdete v posameznem razpisu (call document).
Kako najti ustrezne partnerje? Za iskanje ustreznih partnerjev si lahko pomagate s portalom, saj je pod vsakih razpisom tudi razdelek za iskanje partnerjev, lahko se udeležite mednarodnih dogodkov za mreženje oz. se obrnete na eno od nacionalnih kontaktnih točk.

4. Področja posebnega pomena

Program CERV spodbuja uporabo načela enakosti spolov in načela nediskriminacije, zato je pomembno, da omenjeni načeli uporabite pri zasnovi in izvajanju vsakega CERV projekta.
Pomagate si lahko s platformo za vključevanje načela enakosti spolov in Zbirko prakse o nediskriminaciji/vključevanju načela enakosti.

5. Udeležite se nacionalnih in mednarodnih dogodkov CERV točke

CERV točka bo, tudi v sodelovanju z nacionalnimi kontaktnimi točkami drugih držav, organizirala številne informativne in izobraževalne dogodke, na katerih boste lahko podrobneje spoznali razpise, portal in področja posebnega pomena. Dogodki bodo tudi priložnost za izmenjavo znanj in izkušenj, ter iskanje novih partnerstev in idej.

Kaj je program CERV?

Program CERV je centraliziran program Evropske unije, ki s finančno podporo projektom organizacij civilne družbe podpira razvoj odprtih, na pravicah temelječeih, demokratičnih, enakopravnih in vključujočih družb. Več 

Katere vsebine naslavlja program CERV?

Program CERV podpira zaščito in krepitev temeljnih vrednot Evropske unije, spodbuja zaščito in promocijo temeljnih človekovih pravic in enakosti, spodbuja sodelovanje in participacijo državljanov in boj proti nasilju. Več 

Kje najdem informacije o razpisih programa CERV?

Vsi razpisi programa so objavljeni na spletni platformi Funding & tenders opportunities, več pa si lahko preberete tudi na podstrani Aktualni razpisi (link do podstrani aktualni razpisi)

Kdo lahko v programu sodeluje?

Na splošno so do financiranja upravičene vse organizacije civilne družbe tako profitne kot neprofitne. Specifični pogoji upravičenosti so opisani v posameznem razpisu v poglavju Eligible participants.

Ali v programu lahko sodelujejo države, ki niso članice EU?

V programu lahko sodelujejo vse države članice EU in države, ki so s podpisom sporazuma pristopile k programu. Seznam upravičenih tretjih držav najdete tule.

Ali kot podjetje lahko sodelujemo v programu?

Profitne organizacije so upravičene do sofinanciranja v okviru programa, vendar ne v okviru vseh razpisov. Upravičenost in pogoje sodelovanja profitnih organizacij določa posamezen razpis v poglavju Eligible participants.

Kako oz. kje lahko poiščem partnerje? Ali obstaja stran ali baza, kjer poiščemo partnerje?

Na portalu Funding & tenders je pod vsakim razpisom rubrika namenjena iskanju partnerjev. Partnerje pa lahko iščete tudi z našo pomočjo in sicer tako, da se vpišete v bazo iskalcev (link do baze partnerjev) oz. da sodelujete na naših mednarodnih dogodkih namenjenih mreženju. O njih bomo sproti obveščali preko vseh naših komunikacijskih kanalov.

Kje najdem vodnik po programu?

Vodnik po programu, kot ga poznamo na programu Erasmus+, za program CERV ne obstaja. Več o programu lahko izveste na uradni spletni strani.

Kje dobim informacije o do sedaj odobrenih projektih?

Podatke o odobrenih projektih lahko najdete na portalu Funding & tenders na podstrani Project & Results. Na istem portalu lahko najdete tudi odobrene projekte v okviru predhodnikov programa CERV, torej programa Evropa za državljane in programa Pravice, enakost, državljani.

Ali lahko oddam več prijav?

Število prijav, ki jih lahko odda posamezna organizacija v okviru posameznega razpisa, je opredeljeno v razpisnem dokumentu. V razpisih v letih 2021 in 2022 ni bilo omejitev glede števila oddanih prijav s strani ene organizacije.

Kako prijavim projekt?

Prijava projekta poteka preko portala Funding & tenders opportunities. Na portalu najdete razpis, na katerega želite prijaviti projekt, in kliknete na oddaja prijave. Pri uporabi portala in oddaji prijave si lahko pomagate s spletnim priročnikom.

Moram za izvajanje projekta zagotoviti lastno sofinanciranje?

Lastno sofinanciranje je zahtevano v vseh razpisih programa CERV, višina in načini zagotavljanja sofinanciranja pa se med razpisi razlikujejo. Specifike posameznega razpisa najdete v razpisni dokumentaciji.

Kaj je CERV točka?

CERV točka je nacionalna kontaktna točka programa CERV v Sloveniji. Naloge kontaktne točke v Sloveniji izvaja PiNA. VEČ

Kako lahko spremljam vaše delo?

Delo kontaktne točke lahko spremljate preko naše spletne strani ter profilov na družbenih omrežjih Facebook in LinkedIN (@CERVtocka). Lahko pa se tudi prijavite na naš obvestilnik (na prvi strani).

Ali vas lahko osebno obiščemo za svetovanje?

Individualna svetovanja so možna tako preko maila, telefona, zooma, kot v živo v naših prostorih v Kopru. Prosimo, da nas v primeru potrebe po osebnem svetovanju kontaktirate, da se dogovorimo za uro in način svetovanja.

O CERV točki

CERV točka je nacionalna kontaktna točka programa CERV v Sloveniji. Naloge kontaktne točke v Sloveniji izvaja PiNA. VEČ (link na podstran o TOČKI)

Kako lahko spremljam vaše delo?

Delo kontaktne točke lahko spremljate preko naše spletne strani ter profilov na družbenih omrežjih Facebook in LinkedIN (@CERVtocka). Lahko pa se tudi prijavite na naš obvestilnik (na prvi strani).

Ali vas lahko osebno obiščemo za svetovanje?

Individualna svetovanja so možna tako preko maila, telefona, zooma, kot v živo v naših prostorih v Kopru. Prosimo, da nas v primeru potrebe po osebnem svetovanju kontaktirate, da se dogovorimo za uro in način svetovanja.

VPIŠITE SE V BAZO

Če želite, da vaše podatke delimo s tujimi organizacijami, ki iščejo partnerje v Sloveniji, se vpišite v spodnji obrazec. 

KNJIŽNICA