Cerv točka

OBVEŠČAMO

KONFERENCA PROGRAMA DRŽAVLJANI, ENAKOST, PRAVICE IN VREDNOTE (CERV) IN PRAVOSODJE (JUST) OD BLIZU: SOUSTVARJAMO DEMOKRATIČNE, VKLJUČUJOČE IN PRAVIČNE DRUŽBE

Ministrstvo za pravosodje RS in Kulturno izobraževalno društvo PiNA, v vlogi nacionalne kontaktne točke programa CERV, vljudno vabita na konferenco  

“Programa Državljani, enakost, pravice in vrednote (CERV) in Pravosodje (JUST) od blizu: soustvarjamo demokratične, vključujoče in pravične družbe,”

ki bo 11. oktobra 2023, od 10.00 do 13.00, v Beli dvorani Grand hotela Union v Ljubljani.

Na konferenci boste podrobneje spoznali programa CERV in JUST, projekte, ki jih podpirata ter njun pomen za Slovenijo in za razvoj demokratničnih družb. V družbi organizacij, ki projekte že izvajajo pa se boste učili tudi, kakšne so značilnosti dobrih projektov. 

PROGRAM

9.45 – 10.00: Registracija in kava dobrodošlice

10.00 – 11.15: 

Pozdravna nagovora: dr. Igor Šoltes, državni sekretar Ministrstva za Pravosodje in Borut Jerman, predsednik PiNE

Okrogla miza “Priložnosti, izzivi in pomen Evropskih centraliziranih programov CERV in JUST”. Sodelujejo: dr. Jerneja Jug Jerše, vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji;  red. prof. dr. Tjaša Ivanc, Pravna fakulteta Univerze v Mariboru; Katarina Bervar Sternad, direktorica PIC – Pravnega centra za varstvo človekovih pravic in okolja. 

11.15 – 11.45: Odmor za prigrizek 

11.45 – 13.00: 

Delavnica “CERV in JUST od blizu”. S pomočjo organizacij in posameznikov, ki izvajajo projekte CERV in JUST bomo spoznali dobre prakse in ključne elemente uspeha. Z nami bodo: Simona Podobnikar, Društvo Amnesty International Slovenije, Maja Ladić, Mirovni inštitut; Ines Stilin, Ljudska Univerza Celje; Mohor Fajdiga, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani.

Konferenca bo simultano tolmačena v znakovni jezik.

Prijave zbiramo do 10. oktobra 2023. Prijavite se lahko tako na oba sklopa, kot tudi na posamezen sklop konference. 

Za dodatna vprašanja pišite na cerv-tocka@pina.si ali pokličite na tel. št. 070 638 805.