Cerv točka

OBVEŠČAMO

OKROGLA MIZA S SLOVENSKIMI POLITIČARKAMI

Vabimo vas na okroglo mizo “Izkušnje vidnih slovenskih političark: Opolnomočenje žensk v politiki,” ki jo organizira Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v okviru projekta EWA – Opolnomočenje žensk v sodobni družbi.

Dogodek je namenjen vsem, ki jih zanima politika in želijo slišati izkušnje slovenskih političark o njihovi karierni poti ter izzivih, s katerimi se soočajo pri vstopu v politiko in pomenu zastopanosti žensk v politiki.

Okrogla miza bo v ponedeljek, 25. septembra 2023, z začetkom ob 10. uri, v Hiši EU na Dunajski 20 v Ljubljani.

Na dogodku bomo prisluhnili številnim izkušenim političarkam. Uvodni nagovor bo imel Luka Mesec, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, nato pa bodo o svojih izkušnjah govorile predsednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar, predsednica Državnega zbora, Urška Klakočar Zupančič, ministrica za pravosodje, Dominika Švarc Pipan, poslanki Državnega zbora, Nataša Sukič in Lucija Tacer, ter poslanka Evropskega parlamenta, Irena Joveva. Dogodek bo moderirala Nataša Briški.

Zaradi lažje organizacije dogodka prosimo za pravočasno prijavo, najkasneje do srede, 20. Septembra, TUKAJ. Število mest je omejeno.

Na dan dogodka se registracija začne ob 9.30.

Veselimo se vaše udeležbe in zanimive razprave o vlogi in pomeni žensk v slovenski politiki!