Cerv točka

OBVEŠČAMO

S CERV projektom TRACeD proti spletnemu nasilju

Ste vedeli, da je spletno nasilje med slovenskimi mladostniki v porastu – v raziskavi Odklikni!, so ugotovili, da je več kot polovica (54,5 %) mladih med 13. in 18. letom že doživela spletno nadlegovanje, pri čemer so spletno nadlegovanje večkrat doživela dekleta. 

Na Fakulteti za družbene vede so v okviru CERV projekta RACeD – Tackling gender based cyber violence among adolescent girls and young women, ustvarili platformo,  na kateri deluje klepet za mlade z izkušnjo spletnega nasilja.

Klepet med delavniki deluje dve uri dnevno, svetovanje pa nudijo psihologinje, pravnice in pedagoginje. Na svetovalke se lahko anonimno in brezplačno obrnejo mladi, ki imajo izkušnjo spletnega nasilja, pa tudi učiteljice in učitelji, svetovalne delavke in delavci, ki se srečujejo s primeri spletnega nasilja, starši in drugi.

Do platforme in spletne klepetalnice lahko dostopate TUKAJ.

Na povezavi pa dobite tudi informacijo, kdaj je klepet v posameznem tednu odprt. 

Spletno nasilje je izziv prihodnosti in pomembna problematika, ki je nikakor ne smemo spregledati in minimalizirati. Tako starši, skrbniki, vzgojitelji, učitelji, prijatelji, vrstniki ter šole in druge ustanove igrajo pomembno vlogo pri reševanju tega izziva in podpori žrtve.

Zato če prepoznamo znake spletnega nasilja, ukrepajmo, preden je lahko prepozno.

Projekt je so-financiran v okviru CERV prioritete Daphne.