Cerv točka

OBVEŠČAMO

VABIMO NA POSVET Z NASLOVOM GENDER EQUALITY – HOW TO ENGAGE?

Čeprav je enakost spolov v Listini EU o temeljnih pravicah, zapisana kot ena od temeljnih pravic, podatki kažejo, da v praksi še vedno ni tako. Na evropski in nacionalnih ravneh ostajajo ženske slabo zastopane v javnem življenju, še vedno so za enako delo slabše plačane, spolni stereotipi so še vedno naš vsakdan.

Kaj pomeni enakost spolov? Kako lahko organizacije in posamezniki prispevajo k doseganju tega pomembnega cilja? Kaj organizacije v praksi že počnejo in kateri so tisti programi financiranja, ki v središče postavljajo enakost spolov?

Odgovor na ta in številna druga vprašanja povezana z enakostjo spolov bomo iskali na posvetu GENDER EQUALITY – HOW TO ENGAGE?.

Srečali se bomo v četrtek, 23. marca 2023, med 10. in 12. uro, v Hiši EU (Dunajska c. 20, Ljubljana).

Posveta se lahko udeležite v živo ali preko spletne platforme ZOOM. Potekal bo v angleškem jeziku.

PROGRAM:

10.00-10.15: Uvodni pozdrav
10.15-10.45: Zakaj je enakost spolov pomembna (prof. dr. Tomaž Deželan, Univerza v Ljubljani)
10.45-11.20: Enakost spolov v praksi – okrogla miza (sodelujoče organizacije: Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ljudska univerza Celje, PiNA)
11.20-11.30: Zaključne misli
11.30-12.30: Mreženje ob prigrizku (za tiste, ki boste v živo)

Prijave zbiramo do 22. marca 2023, na spodnji povezavi. Ob prijavi lahko izberete, ali bi želeli biti prisotni v živo ali na Zoom-u. Število mest v živo je omejeno.

Se vidimo!